Quantcast
Channel: اکوگیک »انرژی تجدیدپذیر
Viewing all 23 articles
Browse latest View live

اولین ایستگاه شارژر خودرو برقی با انرژی بادی در بارسلونا

$
0
0

اولین ایستگاه شارژ خودرو که انرژی خود را به طور کامل از توربین بادی دریافت می‌کند در بارسلونای اسپانیا نصب شد. این ایستگاه شارژ خودرو برقی که تحت عنوان Sanya Skypump شناخته می‌شود، چند روز قبل توسط انرژی سبز شهری (UEG) و جنرال الکتریک (GE) رونمایی شد.

sanya skypump wind powered ev charging station ecogeek 01 295x440 اولین ایستگاه شارژر خودرو برقی با انرژی بادی در بارسلونا

این ایستگاه در حال حاظر فقط برای مصارف تجاری و دولتی قابل استفاده است ولی دو شرکت مذکور اعلام کردند که ایستگاه‌های بیشتری نیز به زودی در آمریکا و استرالیا برای فروشگاه‌ها راه‌اندازی خواهد شد.

sanya skypump wind powered ev charging station ecogeek 02 295x440 اولین ایستگاه شارژر خودرو برقی با انرژی بادی در بارسلونا

sanya skypump wind powered ev charging station ecogeek 03 295x440 اولین ایستگاه شارژر خودرو برقی با انرژی بادی در بارسلونا

این ایستگاه شارژ، دارای توربین‌های بادی عمودی ۴Kw UGE (که ادعا می‌شود تا خروجی نامی ۴۰۰۰ kW را پشتیبانی می‌کند) با ارتفاع ۱۳ متر  و از جنس فولاد گالوانیزه ساخته شده و همچنین از تکنولوژی شارژ خودرو برقی GE بهره می‌برد. تمام تجهیزات برقی مورد نیاز، در برجک توربین جای داده شده‌اند. این توربین همچنین دارای یک چراغ روشنایی LED 77W در قسمت میانی خود می‌باشد.

این توربین در کنار یک اتاقک قرار دارد که از توربین برای تمامی امور از اجزاء الکترونیکی گرفته تا صفحه نمایش لمسی برای انتخاب حالت‌های مختلف شارژ پشتیبانی می‌کند.

sanya skypump wind powered ev charging station ecogeek 04 343x440 اولین ایستگاه شارژر خودرو برقی با انرژی بادی در بارسلونا

در اینجا یک نکته وجود دارد که هیچ کدام از منابع خارجی به آن اشاره نکردند؛ این که ایستگاه Skypump  دارای یک سقف سبز است. قبلا در اکوگیک با اینگونه سقف‌ها آشنا شده‌اید. به نظر شما چه راه‌کارهای دیگری برای ایجاد ایستگاه‌های شارژ خودرو با انرژی های تجدیدپذیر وجود دارد؟ نظرات خود را در بخش نظرات این مطلب اعلام کنید.

منبع

ارسال نظر سریع


تولید همزمان الکتریسیته و گاز هیدروژن با تکنولوژی خورشیدی جدید

$
0
0

در این مطلب قرار است تکنولوژی جدیدی در رابطه با انرژی خورشیدی به شما معرفی کنم که می‌توان توسط آن در طول روز الکتریسیته و به طور همزمان، گاز هیدروژن تولید کرد. گاز هیدروژن تولید شده می‌تواند جهت شارژ پیل سوختی بکار رود تا در مواقعی مانند شب‌ها که نور خورشید نمی‌تابد، الکتریسیته تولید کند. تکنولوژی‌ای که این امکان را فراهم کرده است، دو نوع نانوکریستال جدید است که جایگزین ملکول‌های ارگانیک سنتی در ساختار پنل‌های خورشیدی می‌شود.

دانشمندان در دانشگاه ایالتی بولینگ سبز که نانوکریستال‌ها را توسعه دادند، در ژورنال آزمایش‌های تجسمی JoVE منتشر کردند که: «نانوکریستال‌ها به دو دلیل منحصر به فرد می‌باشند: قابلیت شارژ جداگانه به علت معماری‌شان، و غیر آلی و با دوام بودن. اولین نانوکریستال، میله‌ای شکل است که امکان شارژ جداگانه که برای تولید گاز هیدروژن لازم است را فراهم می‌کند. این واکنش تحت عنوان فوتوکاتالیز شناخته می‌شود. دومین نانوکریستال ترکیبی از لایه‌های انباشته است و الکتریسیته تولید می‌کند.»

novel technique to synthesize nanocrystals that harvest solar energy ecogeek ir تولید همزمان الکتریسیته و گاز هیدروژن با تکنولوژی خورشیدی جدید

طبق یافته‌های محققان، این جایگزینی همچنین خاصیت ارتجاعی بیشتر و طول عمر سلول خورشیدی طولانی‌تر را در مقایسه با آن‌هایی که با ملکول‌های ارگانیک ساخته می‌شوند، به همراه دارد. سلول‌های خورشیدی که با ملکول‌های ارگانیک ساخته می‌شوند در طولانی مدت به دلیل قرار گرفتن در معرض اشعه‌ی ماوراء بنفش و گرمای بالا خراب می‌شوند و کیفیت آن‌ها افت پیدا می‌کند.

در واقع، وقتی نانوکریستال‌ها در آب غوطه‌ور می‌شوند و در معرض تابش نور قرار می‌گیرند، نانوکریستال کادمیم سولفید میله‌ای شکل، ملکول‌های آب را به اکسیژن و هیدروژن می‌شکند.

نانوکریستال‌ها که از روی سلنید و کادمیوم سولفید با یک کاتالیزور پلاتینی ساخته می‌شوند، به طور بالقوه می‌توانند ترکیبی از پنل خورشیدی و پیل سوختی را ایجاد کنند که در ۲۴ ساعت روز، انرژی تجدیدپذیر تولید کند درحالی‌که عمر بسیار بیشتری نسبت به پنل‌های خورشیدی امروزی با طول عمر ۲۰ سال خواهند داشت.

منبع

1 دیدگاه برای این نوشته:

  1. Peji:
    ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ قیمتش چنده ؟!؟ ... چیزی نوشته بود از هزینه و زمان تولیدش ؟ ... اما انصافا ایده خوبیه ... هم واسه شب جواب میده و هم واسه روز ...  فکر کنم م برق و هم هیدروژن تولیدیش خیلی کم باشه ....  اما حتما بهینه سازیش خواهند کرد ...   

ارسال نظر سریع

ایجاد ۱۱۰۰ شغل و میلیون‌ها دلار کمک به اقتصاد محلی با یک مزرعه بادی

$
0
0

wind turbine cowboy ecogeek ir 440x292 ایجاد 1100 شغل و میلیون‌ها دلار کمک به اقتصاد محلی با یک مزرعه بادی

به گفته‌ی شورای دفاع از منابع طبیعی، اکثر مزارع بادی در آمریکا نزدیک به ۱۱۰۰ شغل ایجاد می‌کنند و همچنین می‌توانند برای جوامع مرتبط با مزرعه‌های بادی، ده‌ها میلیون‌ها دلار مزیت مالی به همراه داشته باشند.

در طی ۱۴ مرحله‌ی مختلف ایجاد یک مزرعه‌ی بادی ۲۵۰ مگاواتی، ۱۰۷۹ شغل ایجاد می‌شود. به گفته‌ی NRDC : «موقعیت‌های شغلی زیادی برای مهندسی طراحی و ساخت، نصب و اندازه‌گیری و دیگر موارد در این زمینه وجود دارد. علاوه بر این فرصت‌های شغلی، مزارع بادی همچنین از طریق مالیات‌های جدید، پرداخت اجاره‌ی کمتر به زمین داران و، درآمد توسعه‌ی اقتصادی، به احیای جوامع در سرتاسر آمریکا کمک می‌کنند.»

امروزه، مزارع بادی حدود ۵۰,۰۰۰ مگاوات انرژی پاک و تجدیدپذیر را –که معادل انرژی تولیدی ۱۲ سد Hoover است – تولید می‌کنند و صنعت انرژی‌های بادی حدود ۷۵,۰۰۰ آمریکایی را به استخدام خود در می‌آورد. تنها در چهار سال گذشته، تولیدات مرتبط با انرژی‌های بادی در این کشور به میزان ۱۷۰ درصد افزایش داشته است.

آمار دقیق مشاغل مرتبط با یک مزرعه‌ی بادی ۲۵۰ مگاواتی عبارتند از: ۴۳۲ نفر برای مراحل تولید توربین‌ها، ۸۰ نفر برای طراحی و برنامه‌ریزی، ۱۸ نفر برای فروش و توزیع، ۲۷ نفر برای تعمیر و نگه‌داری، ۲۷۳ نفر برای کار کردن روی مسائل عمرانی مزرعه‌ی بادی مانند جاده‌ها و فونداسیون‌ها، ۲۰۲ نفر برای نصب توربین‌ها و ۴۷ نفر برای کارهای الکتریکی مرتبط با توربین‌ها مثلاً ارتباطات با شبکه‌ی برق اصلی.

علاوه بر این که آمریکا برای انرژی‌های پاک و جلوگیری از گرمایش جهانی اهمیت خاصی قائل است، علت دیگر هجوم آوردن به انرژی‌های نو در این کشور، کاهش وابستگی به نفت دیگر کشورها است.

شــــما بگــــویید:

آیا ما برای عصر بدون نفتی که در دهه‌های آینده در پیش خواهیم داشت چاره‌ای اندیشیده‌ایم؟ انرژی هسته‌ای یک امر لازم است ولی آیا بها دادن به انرژی هسته‌ای به تنهایی، جای خالی انرژی‌های پاک دیگر را پر خواهد کرد؟ منتظر نظرات سبزتان هستم.

منابع خبر: ۱۲دانلود فایل PDF شامل گزارشات مربوطه

4 دیدگاه برای این نوشته:

  1. Ferry884122:
    ۲۶ شهریور ۱۳۹۱ خب صدرصد هر صنعتی اشتغال زایی مخصوص خودشو داره اما اینکه چرا ما به سمت اینجور صنایع نمیریم برمیگرده به خیلی از مسائل که اکثرش ریشه در ذاتمون داره!!! بله ذاتمون اکثر ما ایرونیا آماده خور و راحت طلبیم و یه جورایی قناعت منفی میکنیم! مشکل اصلی به نظر من همینه شما اگه سفرنامه های زمان دور رو بخونید اکثر افرادی که به ایران سفر کردن به این نکات اشاره کردن وایرانیا رو مردمی دلال مسلک صفت دادن!! اما خب دلایل دیگه هم داره واسه خودش که اکثرا به اونا واقفیم و مطمئنا بقیه دوستان بحث رو تکمیل میکنن
  2. Nayyeri:
    ۲۹ مهر ۱۳۹۱ salam man ideye sakhte batrye mechaniky ra daram, va nemidanam ta behal az energy petansiele mechaniki beonvane batrye nmechaniki estefadeh shodeh ya nah. lotfan agar ettelaee darid be man bedahid. nayyeri00@gmail.com
  3. Rasool cheraghi:
    ۰۱ آبان ۱۳۹۱ سلام چیزی که شما میفرمایید شاید همون فلای‌ویل باشه که در خودروهای هیبرید به عنوان یک ذخیره کننده انرژی مکانیکی به کار میره. در موردش کمی تحقیق کنید
  4. Rafighema:
    ۰۳ آبان ۱۳۹۱ من هم باشماموافقم این اصراری که روی انرژی هسته ای هست  اگرروی انرژی های دیگه می گذاشتند آینده مان بهترمیشد

ارسال نظر سریع

همکاری HP، اینتل و NREL برای ساخت مرکز اطلاعات کامپیوتری سبز

$
0
0

اگر به خاطر محصولات اچ‌پی طرفدارش نباشم، قطعاً به خاطر سبز بودنش دوستش دارم. احتمالاً از بازیافت باتری‌ها توسط این شرکت خبر دارید. بیایید ببینیم حرکت سبز دیگر این شرکت چه بوده است؟

NRED HP Intel green data enter ecogeek ir 00 440x184 همکاری HP، اینتل و NREL برای ساخت مرکز اطلاعات کامپیوتری سبز

 یکپارچه سازی سیستم‌های انرژی، تحقیقات انرژی تجدیدپذیر و تکنولوژی‌های کارآمد که توسط وزارت آزمایشگاه ملی انرژی تجدید پذیر آمریکا (NREL) انتخاب شده‌اند، توسط شرکت اچ‌پی و اینتل به تدریج به کار گرفته شده‌اند تا یک سیستم مرکز اطلاعات یا دیتا سنتر کامپیوتری کارآمد با بازده انرژی بالا (HPC) را مهیا کنند. با تمرکز بر کاهش تلفات انرژی، مرکز اطلاعاتی جدید، منابع انرژی جانبی را برای کامپیوترها فراهم می‌کند تا نمایانگر وسعت تحقیقات در آزمایشگاه انرژی تجدیدپذیر باشد. انجام تحقیقات بر روی انرژی‌های نو مانند پنل‌های فتوولتائیک، انرژی بادی، وسایل نقلیه‌ی الکتریکی، تکنولوژی‌های سبز مرتبط با ساختمان و سوخت‌های تجدیدپذیر، منجر به افزایش بازده و هزینه‌های پایین‌تر این مرکز اطلاعات شده‌اند.

سیستم HPC ده میلیون دلاری واقع در تأسیسات یکپارچه‌ی سیستم‌های انرژی (ESIF) خواهد بود که در منطقه‌ی گلدن کلرادو در حال ساخت است. این سیستم می‌تواند حامی تحقیقات مستقیم محققان باشد زیرا دست‌یابی به چنین سیستمی برای کارهای آزمایشی بسیار پر هزینه یا حتی می‌تواند گفت غیر ممکن است. قابلیت محاسبه در مقیاس پِتا توسط سیستم HPC (یک میلیون میلیارد محاسبه در یک ثانیه)، بزرگ‌ترین قابلیت محاسبه است که صرفاً به انرژی‌های نو و بازده انرژی اختصاص داده شده است.

به گفته‌ی شرکت NERD: «با همکاری شرکت‌های اینتل و اچ‌پی، شرکت NERD به یکی از کارآمدترین سیستم‌های کامپیوتری در دنیای تحقیقاتش دست خواهد یافت.»

مرکز اطلاعات NREL طوری طراحی شده است تا دارای بیشترین بازده در دنیا با میانگین توان مصرفی سالانه با نرخ ۱٫۰۶ یا بهتر باشد. دیتا سنترهای معمولی با نرخ PUE حدود ۱٫۹۱ عمل می‌کنند. این شرکت، استفاده‌ی مجدد از گرمای کامپیوترها را افزایش خواهد داد. تلفات گرمایی سیستم کامپیوتر به عنوان منبع گرمای اولیه در دفاتر EDIF و محیط آزمایشگاه استفاده خواهد شد. گرمای اضافه حتی می‌تواند به ساختمان‌های مجاور منتقل شود. این ویژگی HPC، منجر با افزایش قابل توجه بازده انرژی در این مرکز اطلاعات می‌شود.

NRED HP Intel green data enter ecogeek ir 01 440x329 همکاری HP، اینتل و NREL برای ساخت مرکز اطلاعات کامپیوتری سبز

سیستم HPC در دو فاز مستقر خواهد شد که شامل HP ProLiant SL230 و HP ProLiant SL250 از سرورهای نسل هشت بر اساس پردازنده‌های هشت هسته‌ای Xeon E5-2670 اینتل خواهد بود و همچنین نسل بعدی سرورها توسط پردازنده‌های زنون اینتل ۲۲ نانومتری Ivy Bridge تجهیز خواهد شد. اولین فاز نصب HPC در نوامبر ۲۰۱۲ انجام خواهد گرفت و در تابستان ۲۰۱۳، به مقیاس پتا دست‌یابی پیدا خواهد کرد.

به گفته‌ی Stephen Wheat مدیر کلی کامپیوتینگ با کارایی بالا در اینتل: «تحقیقات در زمینه‌ی انرژی‌های نو و منابع جدید انرژی، بزرگ‌ترین چالش‌های انسان می‌باشد و بر زندگی تک تک افراد بر روی زمین تأثیر می‌گذارد. همکاری ما با HP و NREL نیز به معنای آوردن معماری کامپیوتر و سیستم خنک کننده به عرصه‌ی جدید برای شتاب دادن به نوآوری‌ها در استفاده‌ی بهینه از انرژی با دست‌یابی به کارایی در مقیاس بزرگ در انتهای این دهه است.»

منــبع

2 دیدگاه برای این نوشته:

  1. Rastegar Amir3:
    ۲۵ شهریور ۱۳۹۱ سلام. من وبسایتی به نام "برنامه فارسی " دارم. من شما رو لینک کردم و بعضی از مطالب جالب شما رو با ذکر منبع منتشر می کنم. اگر دوست داشتید لینکم کنید. امیدوارم شاد باشید.
  2. Rasool cheraghi:
    ۲۶ شهریور ۱۳۹۱  سلام سرچ کردم، وبسایتی به این اسم ندیدم. لطفا لینک بگذارید.

ارسال نظر سریع

آشنایی با شبکه‌های توزیع برق هوشمند

$
0
0

شبکه‌های هوشمند برق، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشند که امروز در اکوگیک قرار است به طور مختصر (در مقابل عظمت این شبکه) به بررسی آن‌ها بپردازیم. قبل از شروع، جا دارد تا از کسانی که در این زمینه اطلاع رسانی کرده‌اند، تشکر کنیم. قسمت اعظم این مطلب توسط ابوالفضل قاسمی و در ماهنامه‌ی دنیای مخابرات و ارتباطات منتشر شده است و دیگر قسمت‌های آن از منابع دیگر گردآوری یا توسط اکوگیک ترجمه شده است.

این مطلب، در سه صفحه منتشر شده است:

صفحه‌ی اول: بررسی شبکه‌های غیر هوشمند

صفحه‌ی دوم: شبکه‌های هوشمند توزیع برق

صفحه‌ی سوم: بررسی پروژه‌های اجرایی شبکه‌های هوشمند برق در داخل و خارج از کشور

شبکه‌های غیر هوشمند برق

 سالیان طولانی (حدود ۱۰۰ سال) است که ساختار بنیادی و اولیه‌ی شبکه‌های برق، بدون تغییر باقی مانده است. شبکه‌های برق غیر هوشمند با روند سلسله مراتبی، برق را از طریق نیروگاه از محل تولید به محل مصرف منتقل می‌کنند. شکل زیر بیانگر شبکه برق معمولی است که دارای ساختار سلسله مراتبی است که نیروگاه‌های بزرگ (شامل نیروگاه‌های ذغالی/ گاز طبیعی، هسته‌ای، برق آبی) در بالاترین سطح و مصرف کنندگان در پائین‌ترین سطح این ساختار مشاهده می‌شوند. این شبکه‌ها در حالت کلی به صورت خط‌های توزیع یک‌طرفه‌ای هستند که تمام برق تولیدی را به مشترکین تحویل می‌دهند. در این ساختار، هیچ مسیر دوطرفه‌ای برای جریان برق و تبادل همزمان اطلاعات و تصمیم‌گیری در سطح سراسری شبکه برق وجود ندارد.

smart grid ecogeek ir 00 آشنایی با شبکه‌های توزیع برق هوشمند

مهم‌ترین مشکلات در شبکه‌های برق موجود به شرح زیر قابل بررسی است:

عدم کارآیی شبکه برق در مدیریت حداکثر تقاضا

حداکثر تقاضای بار، بیش از حد نیاز طراحی می‌شود. حداکثر دیماند به ندرت بیش از یک دوره کوتاه مدت در زمان رخ می‌دهد در حالی که شبکه‌ی برق باید همواره برای این حداکثر دیماند آماده باشد و این موضوع سبب ناکارآمدی سیستم قدرت خواهد شد. علاوه بر این، شبکه برق باید توانایی تولید یک میزان اضافی برق را داشته باشد که این مازاد در درجه اول بر عهده‌ی نیروگاه‌های توان فسیلی می‌باشد که تاثیراتی مانند بهره‌وری پائین‌تر، هزینه‌ی بالاتر تولید و تولید گازهای گلخانه‌ای بیشتر و در نتیجه آلودگی هوا و پیش رفتن به سوی گرمایش جهانی را در پی خواهد داشت.

علاوه بر این، برای پاسخ گویی به تقاضای انرژی بیشتر، شرکت‌های برق باید ظرفیت تولید خود را افزایش دهند. این افزایش ظرفیت با افزایش سریع نرخ سوخت فسیلی همراه است و در مجموع، هزینه‌ی زیادی را در پی خواهد داشت. با ساخت نیروگاه‌های بیشتر ممکن است این مشکل حل شود ولی ساخت نیروگاه بیشتر، رویکرد عاقلانه و خوشایندی از دیدگاه زیست محیطی برای تامین نیاز برق نیست.

عدم توانایی شبکه در تبادل اطلاعات قابل اطمینان

برای سهولت در عیب یابی، تعمیر و نگه‌داری تجهیزات شرکت‌های برق که معمولاً گران‌قیمت می‌باشند، سطوح مختلفی برای ارسال فرمان و کنترل ایجاد می‌شود همانند سیستم “کنترل نظارتی و اخذ داده‌ها”. با محدودیت‌هایی که شرکت‌های کنترل توابع در سطح بالای شبکه‌های توزیع دارند، شرکت‌های توزیع در سطوح پایین، قادر به کنترل در زمان واقعی نیستند. این نقصان، در طرف مصرف کننده نیز مشاهده می‌شود و سبب می گردد مشترکین برق، به هیچ‌گونه اطلاعاتی در مورد نحوه قیمت‌گذاری برق خود و/یا میزان مصرف انرژی در هر لحظه از زمان دسترسی نداشته باشد و از این رو تمایل برای استفاده بهتر و کارآمد‌تر و پاسخ‌گویی به تقاضا کمتر می‌شود.

قابلیت محدود شبکه‌ی برق غیر هوشمند در استفاده از منابع تولید پراکنده و منابع انرژی تجدیدپذیر

برای تأمین انرژی در زمان‌های اوج مصرف می‌توان از منابع تولید انرژی دیگر مانند منابع انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کرد. انرژی‌های تجدید‌پذیر که از منابع تولید انرژی پراکنده (DER) محسوب می‌شوند، به طور قابل توجهی در حال رشد می‌باشند ولی پشتیبانی شبکه‌ی توزیع برق غیر هوشمند در یکپارچه‌سازی این منابع دارای کفایت کافی نیستند. علت این امر وجود ساختار سلسله مراتبی و سبک و سیاق کنترل مرکزی است که برای شارش جریان برق دو طرفه‌ی طراحی نشده است.

ناکارآمدی شبکه با گسترش خودروهای الکتریکی و هیبرید الکتریکی  (EVs و PHEVs)

smart grid ecogeek ir 04 آشنایی با شبکه‌های توزیع برق هوشمند

وسایل نقلیه سبز عموماً شامل وسایل نقلیه هیبرید الکتریکی و وسایل نقلیه تمام الکتریکی باتری‌دار می‌شود. تولید گازهای گلخانه‌ای کمتر (GHG) و هم‌چنین عدم تولید دیگر مواد آلاینده برترین مزیت این وسایل به نسبت خودروهای بنزین سوز با موتورهای احتراق داخلی است. با بکارگیری وسایل نقلیه الکتریکی هیبرید میزان آلایندگی هوا به میزان قابل توجهی کاهش یابد. تولید چشم‌گیری از ‌EVها در آینده‌ای نه چندان دور می تواند زیان‌های قابل توجهی برای شبکه‌های برق داشته باشد زیرا با شبکه‌های برق غیر هوشمند فعلی، این خودروها می‌توانند شبکه را با مشکلاتی مانند overloading یا اضافه بار مواجه کنند و همچنین کاربران این خودروها ممکن است اطلاعی از زمان بهینه برای شارژ باتری خودروی خود نداشته باشند.

مستعد بودن شبکه‌ی غیر هوشمند برای بروز خاموشی و اختلال کیفیت توان

افزایش روز افزون تقاضا برای انرژی الکتریکی که با ضعف و عقب‌ماندگی سرمایه گذاری در زیرساختارهای برق همراه شده است، پایداری و ثبات سیستم را کاهش داده است. هرگونه افزایش پیش بینی نشده در تقاضا و یا انحراف در سیستم‌های توزیع شبکه‌ی برق، می‌تواند منجر به خرابی تجهیزات و در نتیجه خاموشی سراسری گردد و این قضیه می‌تواند به ضرر و زیان‌های شدید اقتصادی منجر شود.

smart grid ecogeek ir 05 440x201 آشنایی با شبکه‌های توزیع برق هوشمند

کارخانجات تولیدی با تکنولوژی بالا و زیرساخت‌های حیاتی هم‌چون شبکه‌های ارتباطی و خطوط لوله که به کیفیت بالای توان تکیه می‌کنند، در صورت عدم کیفیت توان شبکه‌های برق، عملکردشان مختل می‌شود. لذا کارخانجات مذکور برای مقابله با این بی کیفیتی توان باید تدابیری را اتخاذ کنند. این عدم اطمینان برای مصرف کنندگان میلیاردها دلار هزینه بر است.

آسیب پذیری شبکه‌های موجود بر اثر بلاهای طبیعی

smart grid ecogeek ir 03 آشنایی با شبکه‌های توزیع برق هوشمند

شبکه‌های موجود برق در قبال بلاهای طبیعی هم‌چون زلزله آسیب پذیر هستند. طراحی شبکه‌های غیر هوشمند برق به گونه‌ای است که پس از بلایای طبیعی، بدون خاموشی سراسری نمی‌توان آن را بازیابی نمود. یک اتصال کوتاه تک‌فاز بر اثر یک حادثه طبیعی در شبکه برق، می‌تواند منجر به از دست رفتن میزان قابل توجهی از انرژی گردد. عدم وجود منابع تولید پراکنده مانند منابع انرژی تجدیدپذیر در شبکه‌ی سراسری برق منجر شده است آسیب پذیری این شبکه بر اثر بلایای طبیعی بیشتر گردد. این موارد به دلیل ساختار سلسله‌ای و کنترل مرکزی شبکه برق می باشد.

قدیمی و منسوخ بودن شبکه برق

بیش از ۱۰۰ سال است که از طراحی شبکه‌های برق می‌گذرد؛ مدت‌ها قبل از زمانی که فن‌آوری‌های دیجیتال که امروزه بسیار به آنها تکیه می‌شود بوجود آیند. سیستم‌های انتقال انرژی و شبکه‌های توزیع رایج، بسیار قدیمی هستند و در ساخت آنها از تکنولوژی‌های منسوخ شده بهره‌گیری شده است. زیرساخت‌های ارتباطی موجود به عواملی چون ناحیه پوشش، ظرفیت و توانایی محدود شده‌اند.

با کمک شبکه‌های برق هوشمند، بسیاری از مشکلاتی که در بالا ذکر شد قابل حل می‌باشند. برای آشنایی با مزایا و کاربردهای شبکه‌های برق هوشمند، به صفحه دوم مراجعه فرمایید.

«« صفحه اول —– صفحه دوم —– صفحه سوم »»

ارسال نظر سریع

ساخت توربین‌ بادی وینداسترومنت با الهام از بادبان‌های مدرن

$
0
0

windstrument photo ecogeek ir 00 365x440 ساخت توربین‌ بادی وینداسترومنت با الهام از بادبان‌های مدرن

چیزی که در تصویر مطلب مشاهده می‌کنید، یک توربین بادی است! شرکت وینداسترومنت (windstrument) با ثبت اختراعی که در دست دارد ادعا می‌کند که با طراحی توربین‌های بادی منحصر به فرد خود «انرژی تجدیدپذیر مقرون به صرفه را به مصارف شهری می‌آورد» و می‌تواند آن‌ها را هم در مزارع بادی و هم در مناطق شهری نصب کند.

 windstrument photo ecogeek ir 01 ساخت توربین‌ بادی وینداسترومنت با الهام از بادبان‌های مدرن

ایده‌ی طراحی این نوع توربین‌های جدید از مطالعه‌ی بادبان‌های مدرن گرفته شده است، به طوری که مخترع آن، پس از مطالعه‌ی قایق آمریکایی Cup توانست این ایده را ارائه دهد. به گفته‌ی این کمپانی، این طرح نوآورانه قابلیتی را به توربین می‌دهد تا با بادهای نامنظم نیز کار کند زیرا پره‌ها با «زیر ساخت هوایی» که در سطح خود دارند منجر به حرکت نرم پره‌ها می‌شوند و از لرزش واحدها جلوگیری می‌کنند.

شکل غیر معمول Windstrument که یک پوسته‌ی حلزونی مخروطی نام دارد، الگویی است که در طبیعت و حیوانات نیز یافت می‌شود و گفته می‌شود که «کارآمدترین و با دوام‌ترین الگو در تولید انرژی در حال حاضر است». این کمپانی می‌گوید که این طرح امنیت حیوانات و انسان‌ها در ارتفاعات کم و محیط‌های شهری را در پی دارد و همچنین قادر است حتی با سرعت باد دو مایل بر ساعت (۰٫۹ متر بر ثانیه) انرژی تولید کند.

windstrument photo ecogeek ir 02 440x330 ساخت توربین‌ بادی وینداسترومنت با الهام از بادبان‌های مدرن

توربین‌های Windstrument می‌توانند به تنهایی نصب شوند مانند یک سیستم مسکونی یا به طور پیوسته با تعدادی توربین بادی دیگر با ترتیبی به نام WindOrchard  که برای کاربردهای صنعتی یا تولید انرژی در مقیاس سودمند، مناسب می‌باشند. این توربین دارای اجزائی است که به راحتی تعویض می‌شوند (شامل پره‌ها) و به علت اندازه‌ی کوچک و وزن کمی که دارد، در مقایسه با توربین‌های حجیم می‌تواند به راحتی حمل شود.

windstrument photo ecogeek ir 03 360x440 ساخت توربین‌ بادی وینداسترومنت با الهام از بادبان‌های مدرن

سایز کنونی توربین Windstrument دارای ناحیه‌ی جاروبی با قطر ۵۰ اینچ برای پره‌ها می‌باشد و می‌تواند توان خروجی ۱٫۲ کیلووات را فراهم کند؛ با این حال، این توربین در مقیاس‌های کوچک‌تر و بزرگ‌تر نیز تولید خواهد شد. یک ویژگی قابل توجه این توربین بادی این است که پره‌های آن از پلی‌پروپیلن تقویت شده با بازیافت ۵۰ درصد ساخته شده است ولی هدف این کمپانی این است که از رزین پلی‌پروپیلن با بازیافت ۱۰۰ درصد در توربین‌هایش استفاده کند.

windstrument photo ecogeek ir 04 440x264 ساخت توربین‌ بادی وینداسترومنت با الهام از بادبان‌های مدرن

این کمپانی، حق ثبت اختراعش را در جولای امسال اخذ نمود و تعدادی توربین با سایزهای مختلف را در دستور کاری خود قرار داد و حتی بر روی توربین‌های شناور برای نصب فرا ساحلی نیز کار می‌کند. در ادامه می‌توانید ویدئوی این توربین را مشاهده کنید:

منبـــــــــــــع: Windstrument

ارسال نظر سریع

نمایش استفاده‌ی روزمره از تکنولوژی پیل سوختی توسط اینفوگرافی یو.تی.سی

$
0
0

utc hydrogen fuel cell infographic 440x284 نمایش استفاده‌ی روزمره از تکنولوژی پیل سوختی توسط اینفوگرافی یو.تی.سی

پیل‌های سوختی معمولاً با فن‌آوری پیچیده‌ای که دارند، گران‌قیمت می‌باشند و به خاطر همین موضوع گاهی اوقات منجر می‌شوند تا مصرف کنندگان با کسب و کار‌های مختلف، آن‌ها را غیر قابل دسترس یا مربوط به نسل‌های آینده بدانند. یو.تی.سی پاور (توان UTC) یک اینفوگرافی بسیار جالب ایجاد کرده است که نشان دهنده‌ی کاربردهای پیل‌های سوختی در دنیا است. این اینفوگرافی به جای یک دسته از اشکال و اطلاعات فنی، یک پورتال تجربی، دوستانه و جالب ارائه می‌کند تا رواج پیل‌های سوختی در زندگی روزمره‌ی ما را نشان دهد. برای مشاهده‌ی دقیق‌تر اینفوگرافی UTC می‌توانید بر روی عکس این مطلب کلیک نمایید تا با سایز بزرگتر آن را مشاهده کنید یا به وب‌سایت UTC مراجعه و اینفوگرافی را به صورت تعاملی مشاهده و بررسی کنید. این اینفوگرافی تلاش می‌کند تا نشان دهد که پیل‌های سوختی، منابع انرژی‌ای نیستند که فقط برای نسل‌ها و زمان‌های آینده باشند بلکه یک منبع کارآمد از انرژی تجدیدپذیر و پاک می‌باشند.

منبع: UTC

ارسال نظر سریع

توربین بادی قابل حمل ۵۰ کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

$
0
0

uprise 50kw portable power center ecogeek 01 292x440 توربین بادی قابل حمل 50 کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

اکثر توربین‌های بادی به منظور تولید انرژی تجدیدپذیر در یک مکان مشخص و ثابت نصب می‌گردند ولی یک کمپانی در حال حرکت به سمت ساخت توربین قابل حملی است که بتوان آن را در فضایی به اندازه‌ی یک کانتینر جای داد بدون اینکه از تجهیزات خاصی استفاده شود.

توربین‌های نصب شده در اکثر مواقع غیر قابل حرکت می‌باشند به این معنی که شما نمی‌توانید به راحتی آن توربین را به نقاط دیگر حمل کنید. تیم آپ‌رایز (Uprise) در سن‌دیگو فکر می‌کنند کنند که با مرکز توان قابل حمل (PPC) خود، به نیاز قابل حمل بودن توربین‌های حجیم پاسخ خواهند داد. این توربین بادی با قابلیت توان ۵۰kW به وسیله‌ی تا شدن، تبدیل به یک کانتینر حمل و نقل می‌شود به طوری که به راحتی توسط یک یدک کش می‌تواند به نقاط مورد نظر حرکت کند.

uprise 50kw portable power center ecogeek 00 440x234 توربین بادی قابل حمل 50 کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

به گفته‌ی کمپانی آپ‌رایز، این توربین بادی می‌تواند فقط در طی چند ساعت و توسط یک نفر به راحتی توسط یک کامیون یا یدک کش به نقاط مختلف حمل شود. این توربین پس از شروع به کار می‌تواند هیدروژن تولید کند، یا انرژی الکتریکی خود را ذخیره کند (هیچ اطلاعاتی در مورد منبع ذخیره کننده منتشر نشده است). علاوه بر این، گفته می‌شود که در سیستم تبدیل انرژی این توربین از بیش از ۴۰ نوآوری بهره جسته‌اند تا بازده و کارایی آن را بهبود دهند.

uprise 50kw portable power center ecogeek 02 توربین بادی قابل حمل 50 کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

به گفته‌ی آپ‌رایز: از طریق برنامه‌سازی هوشمندانه، این ماشین می‌تواند به طور لحظه‌ای الگوهای آب و هوایی را نمایش دهد و خود را به بهترین نحو برای دریافت هرچه بیشتر انرژی باد تنظیم کند. این ماشین می‌تواند ۳۶۰ درجه بچرخد تا در بهترین جهت وزش باد قرار گیرد. هنگامی که باد خیلی شدید باشد، کامپیوتر به طور خودکار دکل را برای جلوگیری از آسیب دیدن توربین، پایین می‌آورد.

از آنجا که این محصول همچنان در حال توسعه است، تنها چیز قابل مشاهده از این توربین، انیمیشن کوتاهی است که از وب‌سایت آپرایز برای شما فراهم کرده‌ام. مشاهد‌ه‌ی این انیمیشن را از دست ندهید:

فیلم:

به روز رسانی:

این توربین بادی در صورت قرار گرفتن در بادی با سرعت ۲۰ کیلومتر بر ساعت می‌تواند انرژی مورد نیاز ۱۵ خانه‌ با میزان مصرف میانه را فراهم کند و در صورتی که در معرض بادی با سرعت ۳۲ کیلومتر بر ساعت قرار گیرد، می‌تواند انرژی مورد نیاز ۷۱ خانه را تأمین کند. هر پره‌ی توربین ۶٫۵ متر طول دارد و حین فعالیت، ارتفاع کل ماشین به ۲۴ متر می‌رسد. وزن این ماشین نیز حدود ۵,۳۰۰ کیلوگرم می‌باشد.

uprise 50kw portable power center ecogeek 03 440x240 توربین بادی قابل حمل 50 کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

uprise 50kw portable power center ecogeek 04 292x440 توربین بادی قابل حمل 50 کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

به گفته‌ی مدیر عامل کمپانی آپرایز آقای Jonathan Knight، وقتی روند ساخت این توربین تکمیل گردد، با قیمتی حدود ۲۴۰,۰۰۰ دلار قابل خرید خواهد بود.

uprise 50kw portable power center ecogeek 05 440x240 توربین بادی قابل حمل 50 کیلو وات با قابلیت تبدیل به یک کانتینر

ارسال نظر سریع


یک ایده‌ی انرژی سبز جدید: به دام انداختن انرژی جریان آب در اعماق اقیانوس‌ها

$
0
0

راه‌هایی برای بهره‌برداری از انرژی آب‌های آزاد وجود دارد. انرژی امواج دریا و انرژی جزر و مد از جمله این راه‌ها می‌باشند. یک نوع جدید از ژنراتورهای تولید برق اقیانوسی می‌تواند انرژی جریان‌های اعماق آب را به طور ایستا و قابل اطمینان به دام بیندازند و گروهی از کمپانی‌ها اکنون با همکاری یکدیگر قصد دارند اولین سیستم ۱ مگاواتی را در کف آب‌های اقیانوس به کار بیندازند. کمپانی‌ها در حال جمع‌آوری سرمایه برای این پروژه هستند و می‌گویند که در حال بررسی بودجه‌ی R&D از نیروی دریایی آمریکا و وزارت انرژی می‌باشند.

harvest deep ocean current energy 00 یک ایده‌ی انرژی سبز جدید: به دام انداختن انرژی جریان آب در اعماق اقیانوس‌ها

ارتباط شبکه و نرم افزار سیستم توسط شرکت Eaton انجام گرفته است. Eaton  یک کمپانی مدیریت انرژی با تجربه‌ی لینک کردن انرژی‌های تجدیدپذیر همچون انرژی‌های خورشیدی و انرژی‌های بادی با شبکه‌ی برق می‌باشد. توربین یک مگاواتی را شرکت Triton فراهم خواهد کرد. Triton یک کمپانی فلوریدایی است که در درجه‌ی اول، تجهیزاتی را برای اعماق زیاد اقیانوس‌ها می‌سازد.

جریان‌ها در اعماق اقیانوس‌ها توسط اختلاف بین دما و شوری آب بین قاره‌ها صورت می‌گیرد که قرآن، کتاب آسمانی ما، پیش از هر کس دیگری اشاراتی به آن کرده است. این جریان‌ها با سرعت ثابتی حدود ۵٫۵ تا ۹ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند.

این کنسرسیوم هنوز مکان دقیقی را برای نمونه‌ی اولیه در نظر نگرفته است ولی نزدیک سواحل فلوریدا، گزینه‌ی خوبی برای این توربین می‌باشد. در آنجا، حتی در اعماق ۳۰ تا ۱۵۰ متر، جریان‌های نیرومندی از آب یافت می‌شود.

با وجود اینکه صنعت انرژی اقیانوس در خردی به سر می‌برد، تحقیقات زیادی در سال‌های اخیر پیرامون تکنولوژی توربین‌ها انجام گرفته است. در ماه سپتامبر در آمریکا، اولین ایستگاه انرژی جزر و مد شروع به تولید برق و انتقال آن به شبکه کرده است و یک پروژه‌ی امواج دریا نیز تا بهار ۲۰۱۳ به تعویق افتاده است. در خارج از آمریکا نیز شرکت‌هایی همچون Pelamis Wave Power و OpenHydro ، در مقیاس تجاری در حال کار بر روی ایستگاه‌های انرژی امواج و جزر و مد آب می‌باشند.

ارسال نظر سریع

استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید انرژی بادی

$
0
0

نوع جدیدی از نیروگاه‌های تولید انرژی الکتریکی بادی در راه است. ادعا می‌شود که این نیروگاه با استفاده از انرژی‌های خورشیدی و بادی، انرژی پاک تولید می‌کند و هیچ‌گونه اثر تولید کربن، مصرف سوخت یا تولید زباله‌ای از خود به جای نخواهد گذاشت. این نیروگاه، توسط گرمای انرژی خورشید، برای خود باد درست می‌کند. بنابراین چنین نیروگاهی برای مکان‌های گرم با متوسط وزش باد کم، بسیار مناسب است.

Using solar energy create wind power ecogeek 00 440x330 استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید انرژی بادی

«برج انرژی پاک داون‌درفت (dawndraft)»، یک استوانه‌ی تو خالی شبیه به یک آسمان خراش است که با استفاده از تمایل هوا برای جریان رو به پایین توسط اسپری کردن آب (به صورت مه غلیظ) در قسمت بالای برج کار می‌کند. در واقع، اسپری کردن آب منجر به خنک کردن هوا در برج و نزول آن می‌شود. وقتی هوا خنک شد، متراکم‌تر و سنگین‌تر از هوای بیرون می‌شود و با حداقل سرعت ۵۰ مایل بر ساعت به پایین برج حرکت می‌کند. وقتی هوا به پایین برج رسید، توسط توربین‌ها شبکه بندی می‌شود و الکتریسیته تولید می‌شود. اگر برج در مکان‌هایی با وزش باد مناسب قرار داشته باشه می‌توان با نصب توربین‌های بادی عمودی روی دیواره‌ی خارجی آن، مستقیما برای به دام انداختن انرژی باد نیز اقدام کرد.

Using solar energy create wind power ecogeek 01 استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید انرژی بادی

به گفته‌ی KMPH :

یک برج، معادل یک نیروگاه تولید انرژی هسته‌ای است ولی چند تفاوت بزرگ در اینجا وجود دارد. شما دغدغه‌های هسته‌ای را نخواهید داشت؛ دغدغه‌های امنیتی را نخواهید داشت، مشکلات ذخیره‌سازی را نخواهید داشت و… . تنها چیزی که برای تولید انرژی توسط این برج نیاز است، آب و بخار است.

شرکت انرژی بادی پاک نیز قصد دارد یک جفت از این برج‌ها را در نزدیکی یامادای آریزونا با ارتفاع ۶۸۶ متر بسازد که قادر خواهد بود انرژی قابل توجهی در کالیفرنیا و آریزونا تولید کند.

به گفته‌ی شرکت انرژی بادی پاک:

اولین برج در آریزونا دارای ظرفیت خروجی قابل توجهی است: بر اساس ساعتی، قادر به تولید ۱۰۰۰ مگاوات ساعت می‌باشد. با عامل ظرفیت ۷۰ درصد، این برج به طور بالقوه می‌تواند ۷۰۰ مگاوات ساعت برق تولید کند که حدود ۱۷ درصد آن را خودش مصرف می‌کند و ۶۰۰ مگاوات ساعت آن آماده برای فروش به شبکه‌ی برق خواهد بود.

برای اطلاعات بیشتر به لینک منبع مراجعه فرمایید.

3 دیدگاه برای این نوشته:

  1. Kdforf:
    ۲۷ بهمن ۱۳۹۱ سلام! ببخشید یک سوال داشتم چگونه دیسکاس را فارسی کرده اید؟
  2. Rasool cheraghi:
    ۳۰ بهمن ۱۳۹۱  سلام. توی تنظیماتش گزینه ی فارسی برای انتخاب کردن داره. قبل از اون، مطمئن بشید که امکانات جدید دیسکاس (فکر کنم از سال 2012 اجرا شدن) فعال نباشه وگرنه انتخاب زبان فارسی فایده ای نخواهد داشت. باتشکر
  3. Kdforf:
    ۰۱ اسفند ۱۳۹۱ با سلام! ممنون از پاسختون ... متاسفانه این امکان وجود نداره که سوییچ کنیم به دیسکاس قبلی :(

ارسال نظر سریع

شرکت اپل چه میزان به انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت می‌دهد؟

$
0
0

 در این مطلب قرار است نگاهی بیندازیم به شرکت اپل ولی قرار نیست گوشی آیفون یا آی پد را مورد نقد و بررسی قرار دهیم بلکه قرار است از نقطه نظر استفاده از انرژی‌های نو، به بررسی این کمپانی بپردازیم. شرکت اپل به تازگی در یک گزارش زیست محیطی اعلام کرده است که ۱۰۰% انرژی مرکز اطلاعات خود و ۷۵% از کل انرژی مورد نیازش را از انرژی‌های نو بدست می‌آورد که این میزان در سال ۲۰۱۰، فقط ۳۵% بوده است. هدف نهایی شرکت اپل، تولید کل انرژی مورد نیاز از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر می‌باشد. البته قرار نیست اپل تبدیل به یک نیروگاه تولید انرژی تبدیل شود زیرا تمام انرژی مذکور در محل مصرف تولید نخواهد شد بدین صورت که این شرکت بخشی از انرژی خود را از شبکه‌ی برق دریافت می‌کند و بخشی از انرژی تجدیدپذیر تولید شده در نیروگاهش را به شبکه‌ی برق تزریق خواهد شد که نتیجه همان خواهد شد.

apples largest data center uses 100 renewable energy ecogeek 03 440x279 شرکت اپل چه میزان به انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت می‌دهد؟

مرکز اطلاعات مایدن در شمال کالیفرنیا که عمدتاً میزبانی اطلاعات لوازم iCould را بر عهده دارد، مرکزی است که با بازده بسیار بالایی طراحی شده و از طرف کنسول ساخت و ساز سبز آمریکا، گواهینامه‌ی پلاتین LEED را دریافت کرده است.

عناصر طراحی با بازده انرژی بالا در مرکز اطلاعات مایدن

  • یک سیستم ذخیره‌ی آب چیلر برای بهبود بازده چیلر توسط انتقال ۱۰,۴۰۰ کیلووات انرژی الکتریکی مصرف شده از ساعات پیک مصرف به ساعات خارج از پیک مصرف (اگر با این اصطلاحات آشنایی ندارید، پیشنهاد می‌کند مطلب شبکه‌های برق هوشمند که قبلاً در اکوگیک معرفی شده را مطالعه فرمایید).
  • استفاده از سیستم خنک‌کننده‌ی کاملاً رایگان به طوری که این سیستم در طول ساعتی از شبانه روز که هوا خنک‌تر است، آب‌های یک منبع ذخیره کننده‌ی جانبی را خنک کرده و به موجب این کار، چیلرها در ۷۵درصد مواقع خاموش می‌باشند.
  • دقت بسیار بالا در کنترل و مدیریت خنک کردن با فن‌هایی با سرعت متغیر. جریان هوای مورد نیاز توسط این فن‌ها به طور دقیق کنترل می‌شود.
  • توان توزیع شده در ولتاژها بالاتر که با کاهش تلفات، بازده را افزایش می‌دهد.
  • سقف سفید رنگ برای بازتاب هرچه بیشتر نور خورشید
  • چراغ‌های روشنایی LED ترکیب شده با سنسورهای حرکتی
  • مانیتورینگ لحظه‌ای توان مصرفی و پردازش حین عملیات
  • پردازش‌های ساختاری که در آن‌ها، از ۱۴ درصد مواد بازیافتی استفاده شده و ۹۳ درصد از زمین‌های دفن زباله پوشش داده شده‌اند.

apples largest data center uses 100 renewable energy ecogeek 04 440x279 شرکت اپل چه میزان به انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت می‌دهد؟

این کمپانی در بین دیگر ابتکارات سبز، از ۱۶۰۰ شاتل و اتوبوس با سوخت بیودیزل و برنامه‌های اشتراک گذاری دوچرخه استفاده می‌کند. اگر قصد دارید جزئیات بیشتری را در مورد این کمپانی  بررسی کنید، به وب سایت اپل مراجعه کنید.

در اینجا به برخی از سخنان اپل در وب‌سایتش اشاره می‌کنم:

در سال ۲۰۱۲ ما ساخت آرایه‌ی خورشیدی فتوولتائیک را در اطراف دیتا سنتر تکمیل کردیم. این مزرعه‌ی خورشیدی ۱۰۰ هکتاری با توانایی تولید ۲۰ مگاوات انرژی، دارای قابلیت تولید سالیانه‌ی ۴۲ میلیون کیلووات انرژی پاک، بدون کربن و تجدیدپذیر است و ما اکنون در حال ساخت یک مجموعه فتوولتائیک دیگر با ظرفیت ۲۰ مگاوات می‌باشیم که در اواخر ۲۰۱۳ راه اندازی خواهد شد. ما همچنین پیل‌های سوختی ۱۰ مگاواتی را راه‌اندازی کرده‌ایم که مستقیماً از بیوگاز استفاده می‌کند و سالیانه ۸۳ میلیون کیلووات ساعت انرژی تجدیدپذیر با بار پایه ۲۴/۷  فراهم می‌کند. انرژی تولیدی توسط شرکت اپل، برای تأمین انرژی مورد نیاز ۱۷۶۰۰ خانه در سال کافی می‌باشد. این منابع انرژی به شبکه‌ی برق محلی متصل شده‌اند. (منبع)

apples largest data center uses 100 renewable energy ecogeek 01 440x279 شرکت اپل چه میزان به انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت می‌دهد؟

apples largest data center uses 100 renewable energy ecogeek 02 شرکت اپل چه میزان به انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت می‌دهد؟

البته، ناگفته نماند که نظرات برخی از خوانندگان را که در منابع خارجی می‌خواندم، خاطر نشان کرده بودند که ساخت چنین دیتا سنتر سبزی همراه با قربانی شدن یک سری درخت بوده است ولی شواهد و دلایل کافی در دست اکوگیک نیست که در مورد این قضیه قضاوت کند ولی واضح است که کربن آزاد شده و برداشتن گامی در جهت گرمایش جهانی به واسطه تولید قطعات الکترونیکی اپل و انتقال آن‌ها به سرتاسر بازارهای دنیا، با ۷۵درصد استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر جبران نمی‌گردد. نظر شما در این باره چیست؟

1 دیدگاه برای این نوشته:

  1. محمد:
    ۰۶ فروردین ۱۳۹۲ بالاخره اگه چنین نقاط قوتی را نکنه تو شیپور و اینطرف اونطرف اعلام نکنه، میخواد چیشو تبلیغ کنه؟

ارسال نظر سریع

اولین دوربین دیجیتال دنیا با انرژی تجدیدپذیر

$
0
0

دوربین‌های دیجیتال در دنیای کنونی بسیار فراگیر شده‌اند. این دوربین‌ها به طور معمول، از طریق باتری و شارژر تغذیه می‌شوند. دوربین دیجیتال خورشید و ابر (sun & cloud) مجهز به تجهیزات داخلی برای تولید الکتریسیته از طریق انرژی تجدیدپذیر است که این انرژی‌ها شامل انرژی خورشیدی و انرژی مکانیکی می‌باشند. این دوربین هم قادر به عکاسی و هم فیلم‌برداری است و همچنین دارای ۱۵ فیلتر داخلی برای عاشقان اپلیکیشن‌های اینستاگرام و سه حالت عکاسی portrait، نرمال و ماکرو می‌باشد.

suncloud solarpowered selfgenerating digital camera ecogeek 01 440x271 اولین دوربین دیجیتال دنیا با انرژی تجدیدپذیر

روی دوربین، یک پنل خورشیدی قرار گرفته است که به طور اتوماتیک قادر به شارژ کردن باتری دوربین می‌باشد. علاوه بر این، باتری دوربین از طریق یک هندل دستی نیز قادر به شارژ شدن می‌باشد. البته برای افراد تنبلی که حس شارژ کردن دوربین با نور خورشید یا هندل دستی را ندارند، امکان شارژ از طریق پورت USB نیز فراهم شده است.

suncloud solarpowered selfgenerating digital camera ecogeek 02 440x180 اولین دوربین دیجیتال دنیا با انرژی تجدیدپذیر

این دوربین با قیمت ۲۰۰ دلار قابل سفارش است. (لینک محصول)

جزئیات دقیق‌تر این دوربین که توسط سایت منبع منتشر شده را می‌توانید در صفحه بعد این مطلب نیز مشاهده فرمایید.

ارسال نظر سریع

چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

$
0
0

به نظر شما علل عدم استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی در کشوری مانند ایران چیست؟ عدم وجود تجهیزت کافی؟ عدم وجود علم و تجربه کافی در نصب تجهیزات؟ مقرون به صرفه نبودن خرید تجهیزاتی مانند پنل‌های خورشیدی؟ ارزان بودن قبض‌های برق؟ پایین بودن سطح فرهنگ و اطلاعات جامعه در این زمینه؟…؟

اکنون قصد داریم با هم به بررسی چگونگی گسترش انرژی خورشیدی در کشوری مانند آمریکا بپردازیم و همچنین ببینیم که چگونه در این کشور، حتی افراد کم درآمد نیز خانه‌های خود را به پنل‌های خورشیدی مجهز می‌کنند؟

لوپز، یک کهنه سرباز جنگ ویتنام و ساکن کلرادو است و با کمک گروهی از داوطلبان، یک سیستم خورشیدی ۳ کیلووات به طور کاملاً رایگان روی سقف خانه‌اش نصب شد. آغازگر این پروژه گرید آلترنتیوز (GRID Alternatives) بود. گرید در واقع یک سازمان غیر انتفاعی است که داستان کاملش این هفته در اینجا گفته شد. سیستمی که لوپز در خانه‌اش نصب کرده، ۶۰ تا ۱۰۰ درصد انرژی خانه‌اش را تأمین می‌کند. وی بیان می‌کند: من هیچ گاه نمی‌توانستم چنین کاری را با سرمایه و تجربه خودم انجام دهم. من این را یک نعمت و موهبت می‌دانم.

making solar affordable to those who cant afford ecogeek 00 440x221 چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

GRID یک سازمان کالیفرنیایی است که سیستم‌های خورشیدی را در خانه‌هایی با درآمد کم در کالیفرنیا، کلرادو و به زودی در نیویورک و نیوجرسی نصب می‌کند. این سازمان تاکنون ۳۵۰۰ سیستم خورشیدی در کالیفرنیا نصب کرده که طبق آمارهای ارایه شده، در ۸۰ میلیون دلار هزینه که باید صرف پرداخت انرژی می‌شد صرفه جویی کرده است که این به معنی جلوگیری از ورود ۲۵۰,۰۰۰ تن گاز گلخانه‌ای توسط خانه‌های مذکور به جو کره زمین است.

making solar affordable to those who cant afford ecogeek 01 440x280 چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

وقتی سیستم خورشیدی نصب شد، صاحب خانه به ازای هر کیلووات ساعت که توسط سیستم خورشیدی تولید می‌شود، ۲ سنت به گرید پرداخت می‌کند که این موضوع خود منجر به ۸۰درصد صرفه‌جویی در هزینه‌های برق می‌شود. اگر سیستم خورشیدی تمام انرژی مورد نیاز خانه‌ای در کلرادو را تولید کند، صاحب خانه باید ماهیانه ۱۳ دلار به گرید پرداخت کند که این در مقایسه با میانگین قیمت قبض برق ۷۵٫۶۷ دلاری این ایالت، مبلغ ناچیزی است!

making solar affordable to those who cant afford ecogeek 04 چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

کلید این معما، نصب رایگان است به طوری که قیمت نصب سیستم‌های خورشیدی در آمریکا از نظر پایین بودن، رکورد دار است (منبع). یک سیستم خورشیدی که توسط گرید نصب می‌شود می‌تواند ۱۷,۰۰۰ دلار قیمت داشته باشد. ولی کمک‌های مالی این هزینه را تا ۵,۰۰۰ دلار کاهش می‌دهد.

making solar affordable to those who cant afford ecogeek 02 چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

GRID برای اتمام عملیات نصب خود به کارهای داوطلبانه وابسته است و دریافت تجهیزات اهدایی و پشتیبانی همگانی، از شرایط لازم برای ادامه فعالیت این سازمان به شمار می‌روند. ولی کارآموزانی نیز که در کالج‌های کوچک محلی مانند «وترانز گرین جابز»، در بخش انرژی پاک آموزش می‌بینند و در عملیات نصب، شرکت خواهند داشت. در خلال این همکاری، سازمان، خانوارهایی را پیدا کرد که از هر نظر شایسته دریافت سیستم خورشیدی رایگان بودند. این خانوارها، درآمدی پایین‌تر از ۸۰ درصد درآمد میانگین منطقه داشتند.

making solar affordable to those who cant afford ecogeek 03 چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

در کالیفرنیا، GRID برای برنامه سیستم خورشیدی بهینه تک-خانوار یا به اختصار SASH، بودجه ایالتی دریافت می‌کند. این برنامه برای افراد کم‌درآمدی که می‌خواهند سیستم خورشیدی داشته باشند، تخفیف ایجاد می‌کند و GRID، مدیر اجرای این برنامه با بودجه‌ای برابر با ۱۰۸ میلیون دلار است. این برنامه تا پایان دسامبر ۲۰۱۵ یا زمانی که بودجه به پایان برسد، ادامه خواهد داشت. و همین طور که برنامه سیستم خورشیدی بهینه تک-خانوار و برنامه همتای آن، سیستم خورشیدی بهینه چند-خانوار  پیشرفت بیشتری می‌کنند، اقدام بعدی، با نگاهی واقع‌بینانه به شرایط، درخواست از انجمن کالیفرنیا برای تمدید بودجه تا سال ۲۰۲۱ است.

چنین سیستمی به هیچ وجه ارزان تمام نخواهد شد و GRID تنها سازمانی نیست که برای ارائه انرژی پاک و بهینه‌سازی مصرف انرژی به اقشار کم‌درآمد تلاش می‌کند. دولت واشنگتن دی.‌سی. برای برنامه مشوق استفاده از انرژی‌های تجدید‌پذیر، گزینه‌ای برای خانواده‌های کم‌درآمد در نظر گرفته است. همچنین در نیویورک، انجمن شرکای اینترپرایز ساختمان‌های فوق بهینه در مصرف انرژی می‌سازد. یک ساختمان جدید ۱۹۷ واحدی در شهر نیویورک، دارای نشان «انرژی استار» و LEED است و بر روی سقفش، سیستم خورشیدی ۲۱۴ کیلوواتی نصب شده است. در یک برنامه ایالتی در نیویورک، عایق‌کاری رایگان، کاهش جابجایی ساختمان در زمین‌لرزه، روشنایی بهینه و استفاده از وسایل خانگی با مصرف انرژی بهینه، برای اقشار کم‌درآمد جامعه در نظر گرفته شده است. همین روندِ برنامه در ورمانت نیز انجام می‌شود.

making solar affordable to those who cant afford ecogeek 05 440x280 چگونه افراد کم درآمد در آمریکا از انرژی خورشیدی بهرمند می‌شوند؟

به نظر شما علت رونق نیافتن انرژی خورشیدی در کشورمان چیست؟ امیدواریم با شرکت در نظرسنجی این مطلب و همچنین با نظرات سبز شما عزیزان به یک نتیجه‌گیری جامع دست یابیم پس اکوگیک را در نظرسنجی این مطلب همراهی کنید.

در این نظر سنجی نهایتا می توانید ۳ گزینه را انتخاب نمایید.

کاهش قیمت برق بر اثر تولید انرژی از منابع تجدید‌پذیر در آلمان

$
0
0

یکی از مسائل مهم هر کشوری، می‌تواند هزینه‌های انرژی و به خصوص، هزینه‌ی برق باشد. اگر در ماه‌های اخیر چند بار موقع دیدن قبض‌های برق خانه‌تان، برق از سر و کله‌تان می‌پرید، اهمیت کار انقلابی این مدل آلمانی برای کاهش هزینه را بهتر درک می‌کردید. تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر هزینه‌ی هر کیلووات ساعت انرژی را از میزان ۵/۱۱۵ سنت در سال ۲۰۱۲ به ۳/۹ سنت کاهش خواهد داد. انتظار می‌رود در سال آینده، ۴۸۲ تراوات ساعت انرژی در آلمان مصرف شود و بنابراین ۵/۷۸۴ میلیارد یورو در هزینه‌ها صرفه‌جویی خواهد شد.

post top electric bill کاهش قیمت برق بر اثر تولید انرژی از منابع تجدید‌پذیر در آلمان

برخلاف منابع انرژی دیگر، منابع تجدید‌پذیر همواره می‌توانند باعث تولید انرژی شوند. به عنوان نمونه، پنل‌های خورشیدی را در نظر بگیرید که  بینهایت می‌توانند انرژی تولید کنند.

حتی اگر کاهش بهای انرژی ناشی از منابع انرژی را نادیده بگیریم، استفاده از این نوع انرژی می‌تواند یک کشور را در برابر قیمت رو به رشد سوخت‌های فسیلی، بیمه کند. استفاده از منابع تجدید‌پذیر در تولید انرژی در آلمان، قیمت برق را کاهش داده و این تازه شروع ماجراست و قرار است تا دو دهه‌ی آینده، ۸۰ درصد برق آلمان از این راه تولید شود.

این در حالی است که در آنالیز‌های صورت گرفته، اثر استفاده از این نوع انرژی بر روی گرمایش جهانی، دیده نشده است و حتماً در این زمینه نیز با کاهش آسیب محیط زیست، مفید خواهد بود.

منبع:

cleantechnica

آینده انرژی‌های پاک

$
0
0

در این مطلب که احتمالاً در دو قسمت منتشر خواهد شد، قصد دارم به طور بسیار کلی و خلاصه، به آینده‌ی تولید انرژی و مصرف آن بپردازم. در متن، لینک‌هایی قرار دارند که خوانندگان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به آن‌ها مراجعه فرمایند. در این مطلب طولانی بر روی انرژی تجدیدپذیر به تنهایی تاکید نمی‌کنم چون قرار نیست در این مطلب سوخت‌های فسیلی همچون طلای سیاه، نفت را تنها بگذاریم.

تاکنون تلاش‌ها و تحقیقات بسیاری برای توسعه‌ی راه‌حل‌هایی جهت رهایی از وابستگی به سوخت‌های فسیلی صورت گرفته است که در اینجا اشاراتی به آن خواهد شد. راه‌حل‌های مذکور به سه دسته تقسیم می‌شوند:

۱- انرژی تجدیدپذیر- انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی زمین گرمایی (ژئوترمال)، انرژی آب، انرژی جزر و مد دریا و بیوانرژی (بیوماس) که شامل بیوسوخت‌ها نیز می‌شود.
۲- توزیع انرژی تجدیدپذیر- ذخیره انرژی و شبکه‌ی برق
۳- ایجاد جایگزین‌هایی برای نفت و دیگر سوخت‌های فسیلی- حمل و نقل الکتریکی، بیوپلاستیک یا پلاستیک زیستی و مدل‌های جدید برای تولید، ساختار و کشاورزی.

انرژی تجدیدپذیر

شکل زیر نشان دهنده‌ی انرژی قابل دسترس سالیانه از منابع انرژی‌ها نو در مقایسه با مصرف جهانی انرژی است. اعداد طوری در نظر گرفته شده‌اند تا ایده‌ی تقریبی از مقیاس نسبی را ارائه کنند. برای هرگونه منبع انرژی یک محدوده‌ی وسیعی از تخمین‌ها می‌تواند قابل دسترس باشد بنابراین اعداد، فقط برای نمایش هستند.

clean energy future energy potantial ecogeek 01 آینده انرژی‌های پاک

این اعداد از بعضی نظرها میزان پتانسیل قابل دسترس را دست کم گرفته‌اند (مثلاً از پتانسیل انرژی خورشیدی در دریا یا در فضا یا از انرژی بادی در ارتفاعات بالا یا مکان‌های دورافتاده‌ی فرا ساحلی، یا از انرژی زمین گرمایی در اعماق بسیار زیاد کره زمین چشم‌پوشی شده است) ولی اینگونه می‌توان دریافت که همچنان انرژی‌های نو قابل دسترس برای ما، بیشتر از مصرف انرژی کنونی در دنیا است.

انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۶، انرژی کسب شده از راه‌های تجدیدپذیر، از انرژی کسب شده از گاز پیشی گیرد. بنابراین ما باید به این روند شتاب بیشتری دهیم، اگر خواهان سیستم‌های انرژی پایدار هستیم.

انرژی خورشیدی

انرژی خورشیدی بزرگ‌ترین منبع انرژی قابل دسترس برای ما است بطوریکه تمامی منابع، خواه تجدیدپذیر خواه غیر تجدیدپذیر در مقابل آن کم می‌آورند. حدود ۳۶۰۰۰ تراوات توان می‌تواند توسط خورشید برداشت شود که این مقدار در حال حاضر فقط ۱۶ تراوات است. به عنوان یک نتیجه، اکثر نیروگاه‌ها به سمت ۱۰۰ درصد تجدیدپذیر شدن پیش می‌روند همان‌طور که هفته گذشته در یکی از منابع خواندم که تمامی نیروگاه‌های جدید در استرالیا، با انرژی تجدیدپذیر راه‌اندازی خواهند شد. البته در آلمان نیز نیروگاه‌های فسیلی رو به تعطیلی هستند… اینگونه کشورها در درجه اول، بر انرژی خورشیدی تکیه می‌کنند. اگر از خوانندگان اکوگیک باشید، باید از رکورد دار بودن آلمان در انرژی خورشیدی مطلع باشید.

solar th 440x195 آینده انرژی‌های پاک

انرژی خورشیدی نه تنها قابل دسترس‌ترین منبع انرژی تجدیدپذیر برای ما است، بلکه سریع‌ترین رشد را در میان دیگر منابع انرژی دارد به طوری که در سال ۲۰۱۲، میزان استفاده از انرژی تجدیدپذیر خورشیدی ۵۸ درصد افزایش پیدا کرد (منبع).

راه‌های متعددی برای استحصال انرژی خورشیدی وجود دارد از جمله فتوولتائیک (PV) که به زودی در اکوگیک به طور نسبتاً جامع معرفی خواهد شد و آرایه‌های حرارتی خورشیدی که تاکنون برخی از آن‌ها در بخش آموزش اکوگیک معرفی شدند و در نهایت، تکنیک‌های پسیو برای استفاده از انرژی پاک خورشیدی.

ممکن است که انرژی حاصل از نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی، یکی از مهم‌ترین منابع انرژی ما در زمان‌های آینده باشد. این دیدگاه بر اساس تعدادی از مزایای نیروگاه‌های حرارتی برقی خورشیدی است. برای مثال می‌توانم به این نکات اشاره کنم:

۱- نیروگاه‌های حرارتی برقی خورشیدی نیازمند مواد گران قیمت نیست ( و می‌توان آن را با محدودیت‌های کمتری گسترش داد)

 ۲- نیروگاه‌های حرارتی برقی خورشیدی سازگار با مدل‌های کنونی متمرکز می‌باشند و همچنین می‌توانند با منابع تولید انرژی قدیمی (گاز یا ذغال سنگ) ادغام شوند و نیروگاه‌های هیبرید را به وجود آورند.

۳- احداث یک نیروگاه حرارتی خورشیدی در ناحیه‌ای با مساحت حدود ۲۵۰ کیلومتر در ۲۵۰ کیلومتر از بیابان‌ها، می‌تواند پاسخ‌گوی برق تمام دنیا باشد. همچنین باید به این نکته اشاره کنم که یکی از داغ‌ترین بیابان‌های دنیا نیز در ایران واقع شده است و خوشبختانه کشورمان از این نظر هیچ کمبودی ندارد.

clean energy future energy ecogeek 02 آینده انرژی‌های پاک

علت اینکه تاکنون این اتفاق در سطح گسترده نیفتاده است، در درجه اول، بالا بودن قیمت‌ها و عدم توانایی برای کاهش آن بوده است. ساخت اینگونه نیروگاه‌های در اطراف دنیا در حال گسترش است. نیروگاه‌های حرارتی خورشیدی در مکان‌هایی مانند ابوظبی (بزرگ‌ترین نیروگاه متمرکز سهموی دنیاکویت، عربستان سعودی، مصر، مراکش، الجزایر، آفریقای جنوبی، هند، چین و شیلی و حتی ایران ساخته شده‌اند یا در حال ساخت هستند.

clean energy future energy ecogeek 03 آینده انرژی‌های پاک

در حالی که کشورهای زیادی برای حرکت به سمت استحصال انرژی حرارتی خورشیدی تشویق می‌شوند، این موضوع به دلیل کاهش قیمت پنل‌های فتوولتائیک در جهان تحت‌الشعاع قرار گرفته است. اکنون حتی سلول‌های خورشیدی به صورت فیلم نازک نیز با فتوولتائیک‌های سنتی مبتنی بر سیلیکون قابل مقایسه شده‌اند.

تحقیقات بر روی بهبود فتوولتائیک با مواد جدید و تکنیک‌های متمرکز کننده‌ی انرژی خورشیدی به تپش در آمده و تلاش‌ها به سمت کاهش قیمت این انرژی نسبت به انرژی‌های فسیلی است.

clean energy future energy sunny day solar pannels ecogeek 03 آینده انرژی‌های پاک

 

انرژی بادی

انرژی بادی، دومین منبع انرژی تجدیدپذیر بزرگ برای برداشت است بطوریکه کل بادهای کره زمین پاسخگوی تمامی نیازهای انرژی ما می‌باشد.

انرژی بادی نیز در دهه‌ی اخیر دارای رشد قابل توجهی بوده است بطوریکه در سال ۲۰۱۲ شاهد یک رشد ۱۸ درصدی در برداشت انرژی بادی بوده‌ایم (منبع). انرژی بادی بیش از ۲۸ درصد از انرژی الکتریکی مورد نیاز دانمارک را تأمین می‌کند.

انرژی بادی اکنون ارزان‌ترین منبع انرژی تجدیدپذیر است. انرژی بادی همچنین به کاهش هزینه‌های انرژی مصرف کنندگان نیز کمک می‌کند. تکنولوژی انرژی بادی با بهبود سایز توربین‌ها و تکنولوژی‌های الکترومغناطیس و همچنین بهبود مزرعه‌های بادی اکنون به مرحله‌ی قابل قبولی رسیده است و بازده استحصال این انرژی تجدیدپذیر همواره در حال افزایش است.

clean energy future wind field ecogeek 01 آینده انرژی‌های پاک

همانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی نیز می‌تواند در زمین‌هایی استفاده شود که برای اهداف دیگری در حال استفاده هستند. انرژی بادی می‌تواند به صورت فرا ساحلی نیز برداشت شود.

انرژی برق آبی

انرژی برق آبی، کامل‌ترین منبع انرژی تجدیدپذیر است که تاکنون مورد استفاده قرار گرفته است و تاکنون نسبت به منابع خورشیدی، بادی و زمین گرمایی بیشترین الکتریسیته را تولید می‌کند. این منبع انرژی نو در سال ۲۰۱۲ حدود ۳ درصد رشد نسبت به قبل داشته است، که نسبت به دیگر منابع مقدار کمی است.

انرژی برق آبی اکنون ۱۶ درصد از کل انرژی جهان را تأمین می‌کند و همچنین، ۴ عدد از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های تولید انرژی در جهان، از نوع برق آبی می‌باشند(منبع).

clean energy future hydro power ecogeek آینده انرژی‌های پاک

باید به این نکته اشاره کنم که انرژی میکروهیدرو نیز یک جایگزین برای انرژی برق آبی محسوب می‌شود که در حال توسعه است. هنوز پتانسیل انرژی زیادی در این مورد مشاهده نشده است و میکروهیدرو از آینده‌ی نامعلومی برخوردار است (اطلاعات یبشتر).

انرژی زمین گرمایی

انرژی زمین گرمایی در مقابل دیگر منابع تجدیدپذیر، زیاد رایج نیست. پتانسیل این انرژی تجدیدپذیر در کره زمین، با کل نیازمان به انرژی تقریباً برابری می‌کند.

اولین نیروگاه انرژی زمین گرمایی در سال ۱۹۰۴ در لاردرلو ایتالیا احداث شد و به دنبال آن ، نیروگاه‌های زمین گرمایی Wairakei در نیوزیلند در دهه‌ی ۱۹۵۰ و Geysers در کالیفرنیا در دهه‌ی ۱۹۶۰ احداث گردیدند. در سال ۲۰۱۲ بیست و چهار کشور از انرژی تجدیدپذیر زمین گرمایی استفاده می‌کردند که در مجموع، توان ۱۲ گیگاوات را تولید می‌کردند.

رشد انرژی زمین گرمایی در سال ۲۰۱۲ کمتر از ۳ درصد بود. انرژی زمین گرمایی اکنون در مکان‌هایی متمرکز شده که به لحاظ جغرافیایی فعال می‌باشند مانند غرب آمریکا، اندونزی، فیلیپین، نیوزیلند، ایسلند، کاستاریکا و شرق آفریقا.

در تولید توان فعال از منابع زمین گرمایی سنتی، شامل زمین‌گرماهایی با دمای پایین، پمپ‌های حرارتی می‌توانند برای تولید گرمای مستقیم مورد استفاده قرار گیرند.

امید زیادی که به تولید انرژی زمین گرمایی وجود دارد، مربوط به سیستم ژئوترمال پیشرفته یا EGS است که گاهی صخره داغ خشک نیز نامیده می‌شود. این سیستم توسط ایجاد سوراخ‌های عمیقی در زمین برای چرخش آب در آن‌ها عمل می‌کند. پتانسیل این نوع انرژی زمین گرمایی بسیار زیاد است با این حال تاکنون تلاش‌هایی که برای تولید انرژی به صورت تجاری در این راستا صورت گرفته چندان امیدوارکننده نبوده است.

برخی از عملیات اولیه در نیوزیلند انجام گرفته ولی به علت نگرانی‌های مربوط به زمین‌لرزه‌هایی که توسط حفر زمین رخ داد، این عملیات متوقف شد. نویدبخش‌ترین تحقیقات توسط ژئوداینامیک در استرالیا انجام گرفت بطوریکه این روند بسیار کند بود و با چندین عقب نشینی، نهایتاً امسال با ظرفیت یک مگاوات راه‌اندازی شد. نکته‌ی مثبتی که در این پروژه وجود دارد این است که نتایج حاصل شده، فراتر از چیزی هستند که انتظار می‌رفت (منبع).

انرژی اقیانوس

انرژی در اقیانوس‌ها و دریاها می‌تواند به ۳ صورت به دام انداخته شود: انرژی امواج، انرژی جزر و مد و تبدیل انرژی حرارتی اقیانوس یا به اختصار، OTEC که زیاد شناخته شده نیست.

clean energy future ocean power ecogeek آینده انرژی‌های پاک

در حالی که انرژی اقیانوس دارای پتانسیل بالایی است و با نیاز کنونی انرژی دنیا برابری می‌کند، تکنولوژی مورد نیاز برای بهره‌برداری کردن از این سه فرم انرژی هنوز به حد قابل قبول نرسیده و نیازمند صرف هزینه‌ی بسیاری است. انرژی جزر و مد به طور تجاری در دهه ۱۹۶۰ در پروژه‌ی ۲۴۰ مگاواتی لارنس فرانسه مورد بهره برداری قرار گرفت. کره‌ی جنوبی قصد دارد تا ۵ سال آینده، بهره برداری از انرژی جزر و مد خود را بسیار گسترش دهد و همچنین انگلستان، استرالیا و آمریکا نیز یک سری پروژه از این دست را برای آینده‌ای نزدیک مد نظر قرار داده‌اند. این‌طور که از ظاهر قضیه پیداست، شاهد بهره‌برداری عظیم از این انرژی تجدیدپذیر در دهه‌های آینده خواهیم بود.

انرژی امواج و OTCE نسبت به انرژی جزر و مد از پیشرفت کمتری برخوردار هستند هرچند تاکنون با سرعت آهسته پروژه‌های زیادی در هر دو زمینه صورت گرفته است.نوع دیگر روش مرموز تولید الکتریسیته، استفاده از اختلاف شوری سطوح آب است (منبع).

clean energy future OTCE ecogeek آینده انرژی‌های پاک

همان‌طور که در شکل مشخص شده، OTCE به درد کشور ما نمی‌خورد، مگر با سرمایه گذاری در کشورهای دیگر.

بیوماس (زیست توده)، بیوگاز و بیوسوخت

فتوسنتز دسته‌ای از مواد را برای ما فراهم می‌آورد که می‌توانند با هدف “انرژی” مورد استفاده قرار گیرند با این پیش بینی که محدودیت‌هایی در مورد اثرات این مواد بر روی توانایی ما در تولید خوراک و حفظ سلامتی محیط زیست وجود دارد.

در تمام کلمات و عبارت زیر می‌توان بجای “بیو” از “زیست” استفاده کرد. مانند بیوگاز=زیست گاز

راه‌های متعددی برای استحصال انرژی از مواد آلی (ارگانیک) وجود دارد از جمله استفاده از زیست توده یا بیوماس برای تولید انرژی، تولید بیوگاز که برای تولید حرارت یا انرژی مورد استفاده برای حمل و نقل استفاده می‌شود، انرژی بیوسوخت که می‌تواند جایگزین سوخت‌های مایع سنتی شود یا به عنوان مکملی برای آن‌ها باشد. از طریق گرماکافت می‌توان نسبت به تولید بیودیزل، حاصلخیز کننده (fertiliser) و بیوچار (biochar) اقدام کرد.

تلاش‌های دیگر در زمینه بیوسوخت مانند “اتانول وابسته به سلولز” و “بیوسوخت‌های بر اساس خزه و جلبک” تاکنون از نظر تولید به قدر کافی و قابل قبول، موفق نبوده‌اند.

هرچند تولید انرژی بر اساس زیست توده دارای نقد و انتقاداتی است ولی در اکثر موارد اینگونه پذیرفته می‌شود که نسبت به تولید بیوسوخت، ارجحیت دارد (اطلاعات بیشتر). ظرفیت تولید زیست توده کل دنیا در سال ۲۰۱۱ حدود ۵۸ گیگاوات بود و انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۱۲ تا میزان ۸۶ گیگاوات رشد پیدا کند (منبع). با توجه به بزرگ‌ترین نیروگاه زیست توده دنیا (تیبوری انگلستان) که اخیرا طرح‌ریزی شد به نظر می‌رسد که این صنعت دارای موانع و دشواری‌هایی در مسیر خود است. پروژه‌ی بزرگ دیگری که در انگلستان وجود دارد (دراکس) به نظر می‌رسد که به خوبی پیش می‌رود و همچنین تولید انرژی از دور ریزهاو ضایعات در اروپا دارای رونق خوبی است.

بیوگاز نویدبخش‌ترین رویکرد تولید انرژی بر اساس زیست توده است نقد و انتقادات کمتری در مورد آن صورت گرفته است. مهم‌ترین موردی که باید به آن اشاره کنم، یک رقابت محدود بین تولید غذا و تولید بیوگاز است؛ این دو مورد اصولاً مکمل یکدیگرند و انرژی خالص قابل دسترس از بیوگاز بیشتر از بیوسوخت‌ها است(منبع). بیوگاز می‌تواند از گوارنده‌ها که ضایعات کشاورزی را مورد پردازش قرار می‌دهند یا از زمین‌های دفن زباله ( و در مواقع خاص، از منابع طبیعی بیوگاز) تولید شود.

محدودیت‌های بیشتر برای تولید بیوگاز مشخص نیستند. با این حال، برخی مطالعات مدعی تولید بالقوه میزان قابل توجه می‌باشند مثلاً یک مطالعه اروپایی می‌گوید که تمام نیاز اروپا به گاز می‌تواند با بیوگاز پاسخ داده شود. در سال ۲۰۱۲ میزان تولید بیوگاز ۱۴٫۵ گیگاوات بوده است (منبع).

بیوگاز فقط یک جایگزین دوست دار محیط زیست برای زیست توده نیست بلکه فراگیرترین مورد و دارای گازی است که می‌تواند برای تولید انرژی و گرما یا ترکیبی از هر دو و همچنین حمل و نقل مورد استفاده قرار گیرد.

clean energy future biogas ecogeek آینده انرژی‌های پاک

کاربرد آخر زیست توده، تولید بیوچار(Biochar) است. تولید کنندگان بیوچار، زیست توده‌ی خشک را گرفته و آن را در یک کوره می‌پزند تا بیوچار تولید شود. بیوچار چیزی است که پس از حذف انرژی بر جای می‌ماند: یک زغال مبتنی بر اصلاح خاک. این روند گرماکافت (pyrolysis) نامیده می‌شود. در طی این روند، گازها و نفت‌های متعددی از ماده استخراج می‌شود و سپس برای تولید انرژی مصرف می‌شود. زغال در زمین مدفون می‌شود و کربنی که گیاهان از اتمسفر جذب کرده‌اند، از آن جدا می‌شود. نتیجه‌ی نهایی افزایش حاصلخیزی خاک و منبع انرژی با آلاینده‌های کربنی منفی خواهد بود.

قسمت اول “آینده ی انرژی‌های پاک” در اینجا به پایان رسید. هرچند این متن، مانند قطره‌ای در برابر دریا بود ولی امیدوارم با لینک‌های قرار گرفته از منابع، دوستان بتوانند اطلاعات بیشتری کسب کنند و در صورت تمایل با ما به اشتراک بگذارند. برای اطلاع از انتشار قسمت دوم و پایانی این متن که شامل توزیع انرژی تجدیدپذیر، ذخیره انرژی، جایگزین‌های نفت، بیوپلاستیک و کشاورزی خواهد بود، می‌توانید اکوگیک را از طریق فید، فیس‌بوک یا توییتر دنبال کنید.


گوگل ۲۴۰ مگاوات برق نیروگاه بادی در تگزاس را خرید

$
0
0

google wind turbine construction.jpg.662x0 q100 crop scale 440x293 گوگل ۲۴۰ مگاوات برق نیروگاه بادی در تگزاس را خرید

جستجویی که برق خود را از انرژی باد و خورشید تأمین می‌کند.

در چند سال اخیر گوگل علاوه بر پروژه‌های دیگری که دنبال می‌کند، شروع به انجام کارهایی کرده تا به یک شرکت انرژی نیز تبدیل شود – شرکتی با انرژی‌های تجدیدپذیر. آن‌ها سرمایه گذاری‌های بسیاری را در انرژی‌های بادی و خورشیدی و همین طور در پروژه‌های آزمایشگاهی مربوط به انرژی‌های پاک انجام داده‌اند که در اکوگیک شاهد برخی از آن‌ها بوده‌اید، مانند خرید توربین ماکانی توسط گوگل.

اکنون گوگل ۳۴ درصد از انرژی مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کند ولی هدف نهایی این است که ۱۰۰% برق مورد نیاز خود را از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین کند و حالا تصمیم گرفته است تا تمام ۲۴۰ مگاوات برق تولیدی نیروگاه بادی Happy Hereford که بیرون از شهر Amarillo در تگزاس قرار دارد را بخرند. لازم به ذکر است که شرکت خصوصی آمریکایی Chermac Energy مالک این نیروگاه، کار ساخت آن را در اواخر سال ۲۰۱۴ به پایان خواهد رساند. با خرید برق این نیروگاه، گوگل در مجموع بیش از ۵۷۰ مگاوات از برق لازم خود را از انرژی بادی فراهم می‌کند، که بر اساس گفته آن‌ها: «این مقدار، برق مورد نیاز برای بیش از ۱۷۰۰۰۰ خانه آمریکایی است.»

wind turbine construction.jpg.492x0 q85 crop smart 440x293 گوگل ۲۴۰ مگاوات برق نیروگاه بادی در تگزاس را خرید

گوگل تنها کمپانی بزرگی نیست که کار های قابل توجهی در زمینه انرژی‌های پاک انجام داده.شرکت عظیم دیگری که انرژی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین می‌کند، اپل است. این کمپانی بهار گذشته اعلام کرد که ۷۵% از سهم برق مصرفی‌اش به انرژی‌های تجدیدپذیر تعلق دارد و اگر به همین طریق ادامه داده باشند، هم اکنون این سهم افزایش نیز یافته است.

منبع:

cleanTechnica

طرح عظیم ترین پروژه انرژی خورشیدی جهان در هند

$
0
0

World s Largest 4GW Solar Project Planned For India ecogeek 440x329 طرح عظیم ترین پروژه انرژی خورشیدی جهان در هند

    پروژه­ی انرژی خورشیدی فرامگاواتی هند در نظر دارد که نهایتا ۴ گیگاوات انرژی خورشیدی تولید کند. در صورت محقق شدن این هدف، برداشت انرژی خورشیدی در هند دو برابر خواهد شد. اگر پروژه عملی شود، سالیانه رقم تخمینی ۶۰۰۰ میلیون کیلووات شبکه­ی برق ملی هند را تغذیه خواهد کرد.

    محل پروژه نزدیک دریاچه­ی “سامبار” تقریبا در پنجاه مایلی “جیپور” مرکز استان “راجستان” واقع شده است. بیش از ۲۰۰۰۰ جریب مورد استفاده قرار خواهد گرفت. اما تاکنون گزارش نشده که انرژی خورشیدی متمرکز استفاده خواهد شد یا فتوولتائیک و یا هیبریدی. راجستان به دلیل میزان فضای باز وسیعش و میزان بالای تابش خورشید انتخاب شده است.

    فاز اول این پروژه­ی فرامگاواتی با همکاری ۴ شرکت عمده­ی خصوصی فعال در زمینه­ی انرژی خورشیدی بعلاوه­ی شبکه­ی توزیع برق هند و یک شرکت خصوصی توسعه­دهنده­ی کارخانه­های هیدرو الکتریک، یک گیگاوات انرژی خورشیدی تولید خواهد کرد. فاز اول تا اوایل سال ۲۰۱۶ به اتمام خواهد رسید.

    بودجه­ی پروژه­ی ۴ گیگاواتی از طریق لایحه­ی تازه­مصوب “مسئولیت اجتماعی مشترک” تامین خواهد شد که شامل ۲ درصد سود خالص سالیانه از شرکت­های تعیین­شده خواهد بود که برای خود پروژه استفاده خواهد شد.

    انرژی خورشیدی نوید آینده­ی روشنی را برای هند می­دهد، چرا که ظرفیت کلی تولید برق از انرژی خورشیدی بسیار عظیم و سالیانه در حدود ۵۰۰۰ ترا وات ساعت (۵۰۰۰TWh) از تابش خورشید است. انرژی خورشیدی در هند، رشد سریعی را تجربه کرده است. بدین مفهوم که با آفتابی فراوان و فرهنگ بسیار بالای مهندسی در هر دو حوزه­ی دانشگاه و صنعت به پیشرفت­های قابل توجهی می­تواند برسد.

    دولت مرکزی پذیرفته است که گسترش تغییرات آب و هوایی را کاهش دهد و مشکلات نوسان انرژی کشور را از بین ببرد. بعلاوه اینکه، سرمایه­گذاری در تولید داخلی انرژی­های تجدیدپذیر به عنوان یک استراتژی بلندمدت در مقایسه با وابستگی به واردات سوخت­های فسیلی مطلوبتر است. در حال حاضر، انرژی خورشیدی کمتر از یک درصد برق موردنیاز هند را تامین می­کند. انرژی­های آبی و ذغال­سنگ دو منبع اصلی تامین برق این کشور است. اما باز هند کمبود برق را تجربه می­کند. در سال ۲۰۱۲، یک خاموشی باعث قطع برق ۷۰۰ میلیون نفر هندی شد.

منبع: Cleantechnica

بریتانیا برای دومین بار در سال رکورد تولید انرژی تجدیدپذیر را شکست

$
0
0

آخرین گزارش دولتی از طرف دپارتمان انرژی و تغییرات آب و هوایی بریتانیا نشان می‌دهد که این کشور به رکورد جدیدی در برداشت انرژی از منابع تجدیدپذیر دست یافته است. در فصل دوم سال ۲۰۱۳ به میزان ۱۵.۵% از تمام برق مورد نیاز کشور از منابع تجدیدپذیر تأمین شد و این یعنی رشد ۵.۸ درصدی در مقایسه با دوره‌ی زمانی مشابه در سال قبل.

حدود ۴۸ % از انرژی تجدیدپذیر بریتانیا توسط نیروگاه‌های بادی تأمین می‌شود. نیروگاه‌های باد ساحلی ۷۰% و نیروگاه‌های بادی فراساحلی حدود ۵۱% در مقدار تولید انرژی نسبت به سال قبل خود رشد داشته‌اند. منابع تجدیدپذیر دیگری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند عبارتند از: انرژی خورشیدی، انرژی هیدرو الکتریکی و انرژی منابع بیولوژیکی مانند بیوماس حیوانی، پسماندهای غذایی و زباله‌های انباشته شده در محل دفن آن‌ها. این دومین بار در سال است که بریتانیا رکورد تولید انرژی تجدیدپذیر را شکسته.

wind turbines 02 ecogeek 440x292 بریتانیا برای دومین بار در سال رکورد تولید انرژی تجدیدپذیر را شکست

Maf Smith نماینده اجرایی Renewable UK که این گزارش را تحسین برانگیز خوانده و می‌گوید: «این-گزارش-اهمیت روز افزون منابع تجدیدپذیر در برطرف کردن نیاز ما به برق و سهم بزرگی که انرژی بادی در این پیشرفت دارد را نشان می‌دهد و این که این دوره زمانی با یکی از سردترین بهارها مصادف بوده، نشان می‌دهد که باد توانسته از پس تأمین این انرژی در زمانی حیاتی برآید.»

او همچنین می‌افزاید: «این حقیقت که می‌بینیم این رکورد در تولید انرژی‌های تجدیدپذیر دو بار در فاصله زمانی چند ماه شکسته شد، نشان دهنده پیشرفتی است که در رقابت برای کاهش وابستگی اقتصادمان به منابع کربنی و ایمن ساختن منابع برقمان در آینده، انجام شده است.»

wind turbines 01 ecogeek 440x292 بریتانیا برای دومین بار در سال رکورد تولید انرژی تجدیدپذیر را شکست

منبع:

Celsias

وقتی برق نداریم چگونه تلفن همراهمان را شارژ کنیم؟

$
0
0

nokeros affordable new solar bulbs can even charge your smart phone ecogeek 01 وقتی برق نداریم چگونه تلفن همراهمان را شارژ کنیم؟

   لامپ­های خورشیدی جدید و ارزان­قیمت شرکت “نوکرو سولار” N180 و N222، روشنایی را برای مشتریان جدید، خارج از شبکه­ی توزیع برق تامین خواهند کرد. استفاده از آنها فوق­العاده آسان است، این لامپ­ها با پنل خورشیدی توکار شارژ می­شوند و ساعت­ها انرژی و روشنایی را در هر شرایطی تامین خواهند کرد. این لامپ­های ابتکاری برای شرایط مختلفی مثل امدادرسانی و اردو زدن مناسب هستند، و حتی می­توانند جایگزین چراغ­های نفتی در کشورهای فقیر شوند.

nokeros affordable new solar bulbs can even charge your smart phone ecogeek 02 وقتی برق نداریم چگونه تلفن همراهمان را شارژ کنیم؟

      هر دو مدل لامپ­های خورشیدی جدید شرکت “نوکرو” می­توانند هم با نور خورشید و هم با پریز الکتریکی که کابل مبدلی روی آن است، کار کنند. مدل N180 با قیمت فقط ۶ دلار ارزان­ترین چراغ خورشیدی دنیا است. برای اینکه روشنایی برای خارج از شبکه قابل دسترس­تر باشد، Nokero N180 پیشرفت­های فراوانی را برای مناطق فقیرنشین و خارج از شبکه ایجاد کرده است. پولی که برای خرید آن پرداخت می­شود معادل پولی است که برای خرید نفت یا شمع جهت مصرف دو ماه هزینه می­شود.

nokeros affordable new solar bulbs can even charge your smart phone ecogeek 03 وقتی برق نداریم چگونه تلفن همراهمان را شارژ کنیم؟

   Nokero N222 نور خورشید را با استفاده از نوعی مبدل به مرحله­ی بعد منتقل می­کند که تلفن همراه را فقط با انرژی خورشید شارژ می­کند، و مبلغ قابل پرداخت برای آن ۴۵ دلار است. هر دو مدل ضدآب هستند که باعث طول عمر و مراقبت آسان از آن می­شود. همچنین دیود منتشرکننده­ی نور یا LED آن نیز می­تواند از قلابی که روی آن است آویزان شود یا به پایه­ای متصل شود و برای روشنایی بالای میز استفاده گردد. باتری­های قابل شارژ بادوام آن هم می­توانند تقریبا دو سال عمر کنند و در روشنایی زیاد روز به صورت خودکار خاموش شوند.

لینک محصول: Nokero Solar Lighting

اسپانیا اولین توربین بادی فراساحلی خود را افتتاح کرد

$
0
0

اسپانیا به تازگی در روز دوشنبه اولین توربین بادی فراساحلی خود را راه‌اندازی کرد. از این توربین با ارتفاع ۱۵۴ متر که دارای پره‌هایی به طول ۶۲ متر است، انتظار می‌رود تا انرژی سالانه مورد نیاز ۷۵۰۰ خانه در مجمع‌الجزایر اطراف را تأمین کند. این توربین که در ماه جولای سال جاری در نزدیکی بندر Avinaga نصب شده ، قرار است تا گواهینامه‌های خود را در ماه مارس ۲۰۱۴ دریافت کند و از آن پس می‌تواند به شبکه برق محلی متصل شود.

wind turbine sky1 537x357 440x292 اسپانیا اولین توربین بادی فراساحلی خود را افتتاح کرد

این توربین ۵ مگاواتی که به طور کامل از اجزای اسپانیایی و توسط شرکت Gamesa تولید شده، اولین حضور این شرکت در بخش انرژی بادهای فراساحلی محسوب می‌شود و انتظار می‌رود تا معیاری باشد برای سنجش تأثیر این انرژی‌ها در کاهش هزینه‌ها.

Gamesa  بیان کرد که: «توربین ۵ مگاواتی  G128نمونه اولیه از اولین سکوی فراساحلی ۵ مگاواتی است، که دارای روتوری به قطر ۱۲۸ متر دارد و ارتفاع کلی آن ۱۵۴ متر است.»

virginia wind farm auction 537x4051 440x331 اسپانیا اولین توربین بادی فراساحلی خود را افتتاح کرد

از زمانی که این توربین در جولای گذشته شروع به کار کرده، با حداکثر ظرفیت خود انرژی تولید می‌کند، و بیش از ۱ گیگا وات ساعت برق به شبکه برق فرستاده و می‌تواند برق کافی برای تأمین نیاز سالانه ۷۵۰۰ خانوار را در جزایر قناری تولید کند. این تأسیسات در فصل اول سال ۲۰۱۴ گواهینامه‌های مورد نیاز را دریافت می‌کنند و تولید انبوه نیز در سال آینده آغاز خواهد شد.

در حال حاضر اسپانیا از لحاظ ظرفیت‌های استفاده شده برای انرژی بادی در رتبه چهارم دنیا قرار دارد. متأسفانه پیشرفت انرژی‌های تجدیدپذیر کشور به دلیل بحران اقتصادی جاری با موانع زیادی روبرو بوده. از طرفی شرکت‌هایی مثل Gamesa نیز با این شرایط مبارزه کرده و پروژه‌های تجدیدپذیر جدیدی را در کشور اجرا کرده‌اند.

علاوه بر مشکلات بودجه، به دلیل اینکه سطح اقیانوس در اطراف اسپانیا بسیار عمیق است، تولید انرژی‌های بادی در خط ساحلی ۵۰۰۰ مایلی اسپانیا، با چالش‌هایی همراه است. نمونه اولیه از اولین توربین Gamesa در Avinago در آب‌های کم عمق دریای شمال که بیشترین انرژی بادی اروپا در آنجا تولید می‌شود، قرار دارد. امید است که خط ساحلی طولانی اسپانیا، با کمک تکنولوژی‌های جدید، بهبود اقتصاد و حمایت بیشتر از طرف دولت، میزبان توربین‌های بادی بیشتری در آینده شود.

منابع:

 Phys.org and Gamesa

Viewing all 23 articles
Browse latest View live